úterý 29. dubna 2008

36. PPP

Dnes jsme vyrazily s Johankou konečně do PPP pro potvrzení na žádost o odklad školní docházky. Nesla jsem sebou zprávy od naší psycholožky i neuroložky o tom, že je Johanka ADHD, že má stále výraznou dysfázii expresivní a trochu patrnou i percepční a že její psychický vývoj je značně nevyvážený a nepoměrný k somatickému, že je úzkostná a drobná (mno mezi vrstevníky není největší, ale rozhodně ani ne nejmenší, prostě akurátní a co jí chybí na výšce, to dohání pohybem, vyšplhá kamkoli). Cituji ze zprávy psycholožky, opomněla jsem dopsat, že oproti předchozím kontrolám je patrné výrazné zlepšení, na druhou stranu mě to nutí k přemýšlení, kde se v Johance ta úzkostnost vzala, já ji tak nevnímám, ale asi taková opravdu bude, mezi lidmi se hodně hlídá, aby ji nikdo nenačapal, že něco neumí nebo nechápe :-)))) Ale to vlastně není podstatné, víme o tom, řešíme to.
Za deště jsme dorazily k panu psychologovi v PPP, který už jednou Johanku viděl v lednu ve školce a napsal mi hezké psaní o tom, že je zralá až přezrálá :-), předala jsem mu zprávy, sedly jsme s Johankou v předsíni- čekárně ke stolečku a povidaly si a čekaly na něj. Podle délky soudím, že zprávy zběžně přečetl, napsal potvrzení na žádost a mohly jsme jít.

Po cestě koukám a nevěřím svým očím: Johance je doporučen panem psychologem odklad, protože je "somaticky nezralá" :-)))))

Tak si sem hned šoupnu fotku jedné pohybově nevyspělé holčičky sedící na metrdvacet vysokém patníku.

3 komentáře:

milu řekl(a)...

Johanka tu vypadá vyloženě jako andílek. Moc hezká

Lucka73 řekl(a)...

Tohle je moc hezká fotka - taková přirozená - nestrojená apři tom totam Jo strašně sluší... Fakt príma fotka....

Snad se dá říct - hlavně, že ten odklad máte - určitě za rok už bude somaticky akorát ;o)))

Anonymní řekl(a)...

Tak to sem se musela pousmat.Ze je Johanka pohybove nezrala.Mam stejne stareho klucinu a ten se boji vseho!Na trikolce neumi,splhat..??To je sci fi.Tak ted mam brouka v hlave...Ale odklad se hodi ne?Petus