čtvrtek 27. března 2008

3. Boooože, už jsem stará...

Dnešek je pro změnu významný pro mého syna. Právě odpočívá, protože se před chvílí vrátil z banky a dvou fakult ČVUT - FEL a FJFI, kam si byl podat přihlášku - nová doba, nové zvyklosti: státní školství zdarma, ale bez návštěvy banky ni ČVUT nepřijímá.

Skoro dva roky přemýšlel o tom, zda vůbec studovat chce a když tedy asi jo, tak spíš měl na mysli takové to občasné plnění docházky a semtam předat nějakou seminárku - tak se už přes rok pokouší absolvovat střední - no moc mu to neprochází, kantoři mu to nežerou :-) No ale nakonec vždy všechny zatím ukecal a prolejzá i přes nezměrnou lennost (tou štve kantory nejvíc, už jsou na něj alergičtí pro jeho dokonalou schopnost mrhat potenciálem - možná mu to i omlátěj u maturit, i když nevím, opět je vidět snahy, aby všichni prolezli, nepřátelský tábor kantorů je ve fázi, kdy podlejzá študákům, aby je mohl vystrnadit z ústavu se ctí a pýchou - viz Kantoři a študáci od Žáka).
Ale blýská se nám na lepší časy.

No a moje pocity? Uteklo to a připadám si jak pěkně stará rachejtle, už skoro 19 let piplám to pískle, aby k něčemu bylo - nezdá se, ale je to hodně dlouhá doba - co všechno se s námi za ty roky událo... Místo radosti spíš nostalgie, až se divím, jak to se mnou mává, ani jeho plnoletost jsem tolik neprožívala.


Budoucí vysokoškolák ve tři odpoledne

5 komentářů:

Lucka73 řekl(a)...

Víš, co je největší zrada? Dycky to s náma mává tehdy, když už si myslíme, že se nám to nepřihodí..... :o))

klarissa řekl(a)...

...prostě ať je mu 5 nebo 20, pořád to bude tvůj klučík...jo a ví, že byl vystaven? :o)

Ratu řekl(a)...

jů, takový velký chlap s vlastním rozumem a názorem na vše, už se hrozím, až to samé budu mít doma a že to určitě uteče.-(((

dib řekl(a)...

heh :-)

rupr řekl(a)...

Mám kluka ve třeťáku na průmce. A na rodičáku jsem si pořád opakovala: je zdravej, nekrade,chlastá, nefetuje, neodmlouvá.
A těch pár pětek...