sobota 27. března 2010

Plníme

Ne teda bobříky, ale mrazák. Konečně rozmrzl náš nejoblíbenější rybník a tak sobota byla opět lovecká.
Zvláštní úkaz, v sobotu fungujou jen karasi, ostatní ryby buď spaly nebo se odstěhovaly do Davle či co. No ale ti karasi si chodili pro nášup ve frontě. Takže už i Johana má své první dvě ulovené ryby.
No a protože jsme řádně ekologicky uvědomělí a ctíme přírodu, co ulovíme, to si taky sníme, místo abychom pod zástěrkou velkého sportovního ducha traumatizovali a masakrovali ryby taháním za pysk ven z vody, přikládáním tlamy k čenichu, ohlazováním slizu a pak pouštěním zpátky do vody, kde si může rybka konečně svobodně vydechnout a chcípnout. (Nemluvím o chráněných nebo hájených druzích, ale ty prostě nechytáme, upravujeme návnady a způsob tak, aby se prostě nechytly, nebo jen nešťastnou náhodou)

A tak tahle hromádka už je vyčištěná, naporcovaná a rozdělená na tři chody - ze dvou bude během týdne pečená paštikopomazánka (našla jsem zajímavý recept), zbylí karasi jsou naložení do česneku s chutney a dva nejmenší dostane Mikina ku sváteční nedělní snídani. Já už mám takový rybí absťák, že se nemůžu zítřka dočkat.

Žádné komentáře: