sobota 24. července 2010

A zas je ten rok ten tááám!


Letošní narozky se Johaně docela podařily. Dostala své kotě, vytoužené sady pokémonů s herním plánem, šanci na brzké zapojení svého vlastního počítače, na kterém bude moci konečně řádit, aniž by jí pak někdo nadával, nějaké to oblečení a krášlení (kupodivu se i většinou líbilo).
Ovšem opět mě dokázala překvapit i mile. Oznámila, že dárky nejsou podstatné, u narozenin je prý nejdůležitější dort. A prohlásila, že si dort upeče sama, sama si vybrala, že to bude piškot s meruňkama a že krém bude tvarohový. S mícháním piškotu jsem jí tedy pomohla (ale sníh a vážení bylo na ní), ale meruňky si očistila sama, sama vymazala formu, lila těsto a skládala ovoce. Pak tedy bohužel došlo k tomu, že při pečení dort vykynul v prostřed mnohem více než po krajích - objektivní nedostatek trouby, došlo i k nerovnoměrnému přeříznutí korpusu - objektivní nedostatek nešikovné a nedůvtipné matky. Ale přes dílčí neúspěchy byl dort mńamozní a ozdobení (zcela v režii Joko) úžasné. Ono to praparchantě občas dokáže být šikovné, chytré a i pracovité - doufám, že i jindy než jen jednou ročně o narozeninách.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

love to take her to bed for her birthday 10 is old enough for me, nice to be able to cumin her pu ss y no condom and not worry about a baby